Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 175 գ
- Գոլ ջուր – 125 մլ
- Դրոժ – 1 թ/գ
- Աղ – 1/4 թ/գ
- Ձիթապտղի յուղ – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Գոլ ջրի մեջ ավելացնել աղը և դրոժը, ավելացնել ալյուրի 1/3 մասը, լավ խառնել և թողնել (մինչև պղպջակների առաջանալը):
- Հետո աստիճանաբար ավելացնել մնացած ալյուրը, հունցել առաձգական խմոր:
- Ծածկել սրբիչով և թողնել, որ խմորը բարձրանա տաք տեղում:
- Բարակ գրտնակել և օգտագործել ցանկացած տեսակի միջուկի հետ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը