Վրացական լեչո. հիասքանչ հավելում տարբեր մսային ուտեստների համար
Advertisement 1000 x 90

Վրացական լեչո. հիասքանչ հավելում տարբեր մսային ուտեստների համար

Բաղադրիչներ

  1. Լոլիկ – 3 կգ
  2. Գազար – 1.5 կգ
  3. Բուլղարական պղպեղ – 3 կգ
  4. Սոխ – 1.5 կգ
  5. Շաքարավազ – 200 գ
  6. Քացախ – 10 գ
  7. Բուսայուղ – 50 գ
  8. Աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Լոլիկներն անցկացնել մաղով՝ մինչև խյուսանման զանգված ստանալը:
  2. Հասցնել խյուսը եռման:
  3. Գազարը քերել, սոխը մանր կտրատել:
  4. Գազարը և սոխն ավելացնել եռացող խյուսին, խառնել, և ժամանակ առ ժամանակ խառնելով՝ ոչ բարձր կրակի վրա եփել 40 րոպե:
  5. Բուլղարական պղպեղը լավ մաքրել և կտրատել 4-6 մասի:
  6. Պատրաստ լինելուց 15 րոպե անց խյուսին ավելացնել պղպեղը, քացախը, շաքարավազը, բուսայուղը և աղը: Խառնել:
  7. Տաք զանգվածը լցնել բանկաների մեջ և փակել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը