Բաղադրիչներ
- Կլոր բրինձ – 60 գ
- Ձու – 1 հատ
- Կաթ – 400 մլ
- Չամիչ – ձեռքի ափով
- Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
- Վանիլին
Պատրաստման եղաակը
- Լվանալ չամիչը և վրան լցնել եռացրած ջուր: Թողնել 10 րոպե, հետո չորացնել:
- Պատրաստել քառորդ բրնձե շիլա՝ ավելացնելով վանիլին, մեջը լցնել չամիչը և մի փոքր սառեցնել, ավելացնել ձուն, խառնել և ամբողջովին սառեցնել:
- Զանգվածից մեկական ճ/գ դնել տաք տապակի մեջ և մի փոքր բուսայուղով երկու կողմից տապակել:
- Պատրաստի բլիթները շարել թղթե անձեռոցիկների վրա:
- Մատուցել թթվասերով կամ մուրաբայով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը