Առավոտյան վաղ արթնանալ, նախաճաշել, պատրաստվել ու վազել դպրոց: Խոստովանեք, այնքան էլ հաճելի զբաղմունք չէ հատկապես դպրոցահասակ երեխաների համար: Օրվա սկիզբն ավելի հաճելի դարձնելու համար Ճամփորդն առաջարկում է պգտակար նախաճաշերի բաղադրատոմսեր, որոնք ձեր երեխայի օրն ավելի հաճելի կդարձնեն:
Մյուսլի Բիրխեր
Իդեալական շվեյցարական նախաճաշ՝ երեխաների համար: Վարսակի փաթիլներին ավելացնում եք հյութ, յոգուրտ, կաթ եւ երեկոյան դնուն սառնարան: Առավոտյան ստանում եք նուրբ ու թեթեւ աղանդեր, որն ավելի օգտակար է, քան սովորական շիլան:
Պատրաստման համար անհրաժեշտ է.
40գ վարսակի փաթիլներ (նախընտրելի է նրանք, որոնք պատրաստվում են 20 րոպեում)
100գ բնական յոգուրտ,
100մլ կաթ,
10ճ.գ. մեղր,
50գ հատապտուղ (սառեցված):
Այս ամենը խառնել, ծածկել եւ դնել սառնարան: Կարելի է ավելացնել նաեւ քերած խնձոր, ընկույզ, չորամրգեր:
Վարսակա-բանանային կոկտեյլ
50գ արագ պատրաստվող վարսկ,
1 բանան,
1 բաժակ կեֆիր,
1 ճ.գ. մեղր:
Այս ամենը հարել բլենդերով: Այս կոկտեյլի խտությունը կախված է վարսակից, յոգուրտի խտությունից եւ ձեր բլենդերից: Եթե չափազանց խիտ ստացվի, կարելի է մի փոքր կաթ ավելացնել, իսկ եթե նոսր` ավելացնել վարսակ: Բանանի հետ կարելի է օգտագործել այլ մրգեր եւս:
Կաթնաշոռով ձիթաբլիթներ
2 տուփ կաթնաշոռ (ցանկալի է միջին յուղայնության),
2 ձու,
2ճ.գ. շաքարավազ,
մի փոքր աղ,
2ճ,գ, ալյուր:
Պատառաքաղով մանրացնել այս ամենը, մինչեւ ստացվի միասեռ զանգված: Տաքացված թավայի մեջ հալեցնել կարագը: 1 ճ,գ, վերցնել զանգվածից, թաթախել ալյուրի մեջ, տալ կոտլետի ձեւ եւ տապակել 3-4 րոպե:
ձիթաբլիթները կարելի է պահել նաեւ սառնարանում: Այնպես որ, հանգստյան օրերին հատկացնելով կես ժամ` կարելի է նախաճաշ պատրաստել ամբողջ շաբաթվա համար:
Կարտոֆիլով տորթ
Անհրաժեշտ է.
6 ոչ մեծ կարտոֆիլ,
1 փոքր սոխ,
5 ձու,
Աղ, պղպեղ,
Ձիթապտղի յուղ:
Մաքրել կարտոֆիլն ու կտրատել ձողիկաձեւ: Տաքացված ձիթապտղի ձեթին ավելացնել կարտոֆիլն ու տապակել մարմանդ կրակին:
Կիսալուսնաձեւ կտրատել սոխը, ավելացնել տապակվող կարտոֆիլին: Առանձին ափսեում հարել ձուն` աղի ու պղպեղի հետ: Ավելացնել կարտոֆիլին: Կափարիչը փակել, տապակել եւս 10 րոպե: Շրջել, տապակել եւս 5 րոպե եւ պատրաստ է:
Թողնել կարտոֆիլային տորթը սառչի, բաժանել 4 մասի եւ դնել սառնարան:
Սառնարանից հանելիս ավելի գեղեցիկ կստացվի, եթե մեծ տափակ ափսեն դնեք թավայի վրա եւ ամբողջական տորթը շջեք ափսեի վրա: Այն կարելի է ուտել եւ սառը, եւ տաք վիճակում: Կարելի է ավելացնել նաեւ կանաչ ոլոռ, պանիր, հավ, սունկ: