Բաղադրիչներ
- Լոլիկ – 3 հատ
- Վարունգ – 3 հատ
- Կանաչ սոխ (քաղցր) – 1.5 հատ
- Բուսական յուղ – 3 ճ/գ
- Քացախ – 1 ճ/գ
- Մանանեխ – 1 ճ/գ
- Սխտոր – 3 ատամիկ
- Սև աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- Աղ
Պատրաստման եղանակը
Լոլիկն ու վարունգը բարակ շերտատել և ամանի մեջ դասավորել հետևյալ հերթականությամբ՝ լոլիկի շերտ – սոուս – սոխ – վարունգ – սոուս – սոխ – լոլիկ, մինչև վերջին բանջարեղենը սպառվի:
Սոուսը պատրաստելու համար խառնել բուսական յուղը, քացախը, պղպեղը և աղը, մանանեխը և մանրացված սխտորը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը