Բաղադրիչներ
- Կաղամբ – 1 կգ
- Լոլիկ – 1 կգ
- Վարունգ – 1 կգ
- Քաղցր պղպեղ – 1 կգ
- Գազար – 1 կգ
Պատրաստման եղանակը
- Բանջարեղենը կտրատել՝ ինչպես աղցանի համար, գազարը քերել:
- Բոլոր բաղադրիչները խառնել և ավելացնել՝
բուսայուղ – 200 գ,
քացախ (9 տոկոսանոց) – 200 մլ,
աղ – 2 թ/գ,
շաքարավազ – 16 թ/գ:
- Նորից լավ խառնել և հասցնել եռման:
- Եռման աստիճանի հասնելու պահից եռացնել ուղիղ 2 րոպե և արագ լցնել բանկաների մեջ:
- Փակել, շրջել և փաթաթել՝ մինչև լրիվ սառչելը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը