Բաղադրիչներ
- Կաթ (3.5% յուղայնությամբ) – 0.5 լ
- Կաթնաշոռ (9% յուղայնությամբ) – 0.5 կգ
- Ձու – 1 հատ
- Կարագ – 50 գ
- Սոդա – 0.5 թ/գ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Կաթսայի մեջ խառնել կաթը և կաթնաշոռը: Կաթսան դնել կրակի վրա և անընդհատ խառնելով հասցնել եռման:
- Երբ կաթը եռա, իջեցնել կրակը և եփել ցածր կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով:
- Երբ կաթը սկսի կտրվել, խառնուրդը լցնել թանզիֆով քամիչի մեջ:
- Երբ սիճուկը հոսի, պինդ զանգվածի մեջ ավելացնել սոդա, կարագ և ձու:
- Նորից դնել ցածր կրակի վրա և եփել՝ խառնելով 5 րոպե:
- Դրանից հետո զանգվածը վերցնել և լցնել նախապես թանզիֆապատված կաղապարի մեջ:
- Տեղավորել կաղապարը սառնարանի մեջ:
- Արդեն առավոտյան կարելի է օգտագործել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը