Կիվիի և բանանի մուրաբա
Advertisement 1000 x 90

Կիվիի և բանանի մուրաբա

Բաղադրիչներ

  1. Կիվի – 5 հատ
  2. Բանան – 1 հատ
  3. Շաքարավազ – 200 գ
  4. Կիտրոնի հյութ – 3 թ/գ
  5. Ժելատին – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կիվին լվանալ, կեղևազրկել, կտրատել:
  2. Բանանը նույնպես կեղևազրկել և կտրատել:
  3. Կտրատված կիվին և բանանը լցնել կաթսայի մեջ և մի փոքր մանրացնել բլենդերով:
  4. Վրան ավելացնել շաքարավազը, կիտրոնի հյութը, ժելատինը, խառնել և դնել ցածր կրակի վրա:
  5. Եռման պահից սկսած եփել 5 րոպե՝ անընդհատ խառնելով: Հետո վերցնել կրակից և կրկնել 1 ժամ անց:
  6. Պատրաստի մուրաբան լցնել բանկաների մեջ և պահել սառնարանում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը