Համեղ և օգտակար լոլիկներ՝ սեփական հյութի մեջ
Advertisement 1000 x 90

Համեղ և օգտակար լոլիկներ՝ սեփական հյութի մեջ

Բաղադրիչներ

  1. Հասած լոլիկներ հյութի համար
  2. Մանր լոլիկներ
  3. Մեխակ և դարչին՝ ըստ ցանկության
  4. Հատիկավոր պղպեղ
  5. Դափնու տերև
  6. Աղ և շաքարավազ

Պատրաստմանեղանակը

  1. Հասած լոլիկներն անցկացնել մսաղացով, հյութը լցնել կաթսայի մեջ և դնել կրակի վրա:
  2. 1 լ հյութին ավելացնել  5 ճ/գ աղ, 6 ճ/գ շաքարավազ, 5 հատ պղպեղ, 6 հատ դափնու տերև:
  3. Եռալուց հետո հանել փրփուրը և եռացնել հյութը մոտ 12-15 րոպե, քանի դեռ չի ավարտվել փրփուրի առաջացումը:
  4. Առանձին կաթսայի մեջ ջուր եռացնել:
  5. Մաքուր բանկաների մեջ լցնել մանր լոլիկները, վրան եռացրածջուր լցնել և ծածկել կափարիչով: Կափարիչն էլ իր հերթին ծածկել սրբիչով և թողնել այդպես մոտ 20 րոպե: Հետո թափել ջուրը և լոլիկների վրա լցնել եռացրած հյութը և միանգամից փակել:
  6. 3 լ բանկայի համար պետք է 2 կգ լոլիկ և 1 լ լոլիկի հյութ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը