Բուրավետ և համեղ ուտեստ ձմեռվա համար. սմբուկը սխտորով
Advertisement 1000 x 90

Բուրավետ և համեղ ուտեստ ձմեռվա համար. սմբուկը սխտորով

Բաղադրիչներ

  1. Սմբուկ – 5 կգ
  2. Բուսայուղ – 0.5 լ
  3. Աղ – 500 գ
  4. Սխտոր – 150 գ

Մարինադի համար

  1. Ջուր – 5 լ
  2. Քացախ (9%) – 200 մլ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սմբուկը կտրատել, աղ ցանել, խառնել և թողնել մոտ 1 ժամ:
  2. Հետո լավ լվանալ և լցնել եռացող մարինադի մեջ, եփել 7-10 րոպե:
  3. Մարինադը թափել:
  4. Տաք սմբուկին ավելացնել բուսայուղը և մանր կտրատված սխտորը:
  5. Խառնել և լցնել ստերիլ բանկաների մեջ:
  6. Փակել, շրջել և փաթաթել մինչև լրիվ սառչելը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը