Բաղադրիչներ
- Սմբուկ – 5 կգ
- Բուսայուղ – 0.5 լ
- Աղ – 500 գ
- Սխտոր – 150 գ
Մարինադի համար
- Ջուր – 5 լ
- Քացախ (9%) – 200 մլ
Պատրաստման եղանակը
- Սմբուկը կտրատել, աղ ցանել, խառնել և թողնել մոտ 1 ժամ:
- Հետո լավ լվանալ և լցնել եռացող մարինադի մեջ, եփել 7-10 րոպե:
- Մարինադը թափել:
- Տաք սմբուկին ավելացնել բուսայուղը և մանր կտրատված սխտորը:
- Խառնել և լցնել ստերիլ բանկաների մեջ:
- Փակել, շրջել և փաթաթել մինչև լրիվ սառչելը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը