Ինչպես տնային պայմաններում մարցիպան պատրաստել
Advertisement 1000 x 90

Ինչպես տնային պայմաններում մարցիպան պատրաստել

Բաղադրիչներ

  1. Նուշ (մաքրած, աղացած) – 3 բաժակ
  2. Շաքարավազ – 2 բաժակ
  3. Ջուր – 1 բաժակ
  4. Ձու (սպիտակուց, մի փոքր հարած) – 2 հատ
  5. Շաքարավազի փոշի – 3-4 ճ/գ
  6. Վանիլին – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Տաքացնել ջուրը, ավելացնել շաքարավազը, խառնել մինչև շաքարավազի լրիվ հալչելը և թողնել, որ օշարակը մի փոքր եռա:
  2. Հետո վերցնել կրակից և հարել՝ մինչև օշարակի մգանալը:
  3. Օշարակին ավելացնել աղացած նուշը, հարած ձուն, վանիլինը և եփել մի քանի րոպե, մինչև որ խառնուրդը պոկվի կաթսայի պատերից:
  4. Խառնուրդը դնել շաքարի փոշի շաղ տված սեղանին և մարցիպանային զանգված հունցել:
  5. Մարցիպանից հետաքրքրիր բաներ պատրաստել և ձևեր տալ:
  6. Կարելի է վրան ջնարակ լցնել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը