Համեղ պղպեղ՝ մարինացված 1 օրում
Advertisement 1000 x 90

Համեղ պղպեղ՝ մարինացված 1 օրում

Բաղադրիչներ

  1. Մաքրած պղպեղ – 300 գ
  2. Կանաչի
  3. Սոխ – 1 հատ
  4. Սխտոր – 5 ատամիկ
  5. Կծու պղպեղ – 0.3 հատ
  6. Ջուր – 500 մլ
  7. Աղ – 1 ճ/գ
  8. Շաքարավազ – 1.5 ճ/գ
  9. Մեխակ – 3 հատ
  10. Դափնու տերև – 2-3 հատ
  11. Արևածաղկի սերմ – 1.5 ճ/գ
  12. Քացախ – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Պղպեղը կտրատել 4 մասի:
  2. Մանր կտրատել կանաչին և սխտորը:
  3. Կտրատել սոխը և կծու պղպեղը:
  4. Աղով, շաքարավազով, համեմունքներով և ձեթով ջուրը եռացնել մոտ 2 րոպե:
  5. Թասի մեջ շարել պղպեղը, սոխը, կանաչին, սխտորը և խառնել:
  6. Վրան լցնել մարինադը, ավելացնել քացախը:
  7. Մեկ օր պահել սառնարանում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը