Բաղադրիչներ
- Մաքրած պղպեղ – 300 գ
- Կանաչի
- Սոխ – 1 հատ
- Սխտոր – 5 ատամիկ
- Կծու պղպեղ – 0.3 հատ
- Ջուր – 500 մլ
- Աղ – 1 ճ/գ
- Շաքարավազ – 1.5 ճ/գ
- Մեխակ – 3 հատ
- Դափնու տերև – 2-3 հատ
- Արևածաղկի սերմ – 1.5 ճ/գ
- Քացախ – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Պղպեղը կտրատել 4 մասի:
- Մանր կտրատել կանաչին և սխտորը:
- Կտրատել սոխը և կծու պղպեղը:
- Աղով, շաքարավազով, համեմունքներով և ձեթով ջուրը եռացնել մոտ 2 րոպե:
- Թասի մեջ շարել պղպեղը, սոխը, կանաչին, սխտորը և խառնել:
- Վրան լցնել մարինադը, ավելացնել քացախը:
- Մեկ օր պահել սառնարանում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը