Կոճապղպեղային թխվածքաբլիթներ՝ դարչինով
Advertisement 1000 x 90

Կոճապղպեղային թխվածքաբլիթներ՝ դարչինով

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 2 բաժակ
  2. Շաքարավազ – 1 բաժակ
  3. Ձու – 1 հատ
  4. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
  5. Կարագ – 100 գ
  6. Կոճապղպեղի արմատ – 2 հատ
  7. Աղացած դարչին – 1 թ/գ
  8. Մեխակ – 5 հատ

Պատրաստման եղանակը

  1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան:
  2. Ալյուրը խառնել փխրեցուցչի, մաքրած և մանր քերած կոճապղպեղի, մանրացած մեխակի և դարչինի հետ:
  3. Կարագը փափկեցնել: Հարել կարագը շաքարավազի հետ, ավելացնել ձուն, ալյուրը և խմոր հունցել:
  4. Սեղանին ալյուր շաղ տալ, խմորը գրտնակել և թխվածքաբլիթներ ձևավորել: Վրան շաքարավազ կամ քերած նուշ շաղ տալ:
  5. Տապակին կարագ քսել, վրան ալյուր շաղ տալ, թխվածքաբլիթները շարել և թխել 25-30 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը