Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 150 գ
- Կոնսերվացված դեղձ – 12 հատ կես դեղձ
- Կարագ – 125 գ
- Ձու – 3 հատ
- Շաքարավազ – 125 գ
- Փխրեցուցիչ – 0.5 թ/գ
- Աղ – 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
- Տրորել փափուկ կարագը շաքարավազի և աղի հետ:
- Մեկական ձու ավելացնել, հետո ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը:
- Խմոր հունցել:
- Դեղձերը լցնել քամիչի մեջ:
- Կեքսի համար նախատեսված կաղապարները յուղապատել և լցնել 2/3-ի չափով խմորով:
- Տեղավորել կես դեղձը ևս մեկ անգամ կիսած խմորի մեջ՝ ուցուռիկ կողմով՝ վերև:
- Թխել 180 աստիճան ջեռոցում 15-20 րոպե:
- Պատրաստի կեքսերի վրա շաքարի փոշի շաղ տալ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը