Տաք կոմպոտ՝ չորամրգերով և դարչինով
Advertisement 1000 x 90

Տաք կոմպոտ՝ չորամրգերով և դարչինով

Բաղադրիչներ

  1. Չորամիրգ (ըստ ճաշակի) – 500 գ
  2. Դարչին և շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
  3. Կիտրոնի կեղև – 1 հատ
  4. Մաքուր ջուր

Պատրաստման եղանակը

  1. Չորամրգերը լավ լվանալ, չորացնել: Դնել կաթսայի մեջ, դարչին և ջուր ավելացնել: Եռացնելուց հետո եփել այնքան, մինչև մրգերը փափկեն: Կոմպոտը քամել:
  2. Օշարակի մեջ շաքարավազ ավելացնել, այնուհետև՝ լիմոնի քերած կեղևը և եփել այնքան, քանի դեռ հեղուկի ծավալը չի գոլորշիացել 1/5 չափով:
  3. Կոմպոտը կարելի է մատուցել ինչպես տաք, անյպես էլ սառը վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը