Հավի միսը՝ իտալական ձևով
Advertisement 1000 x 90

Հավի միսը՝ իտալական ձևով

Բաղադրիչներ

  1. Հավ – 1 կգ
  2. Կոնսերվացված կանաչ ոլոռ – 400 գ
  3. Գազար – 3 հատ
  4. Թթվասեր – 1 բանկա
  5. Դափնու տերև – 2 հատ

Պատրաստման եղանակը

  1. Մոտ 1 կգ քաշ ունեցող հավը կտորների բաժանել, աղ ցանել և տապակել բուսայուղով: Տապակված կտորները շարել կաթսայի մեջ:
  2. 2-3 հատ գազարն անցկացնել խոշոր քերիչով և տապակել այն բուսայուղի մեջ, որով տապակվել է հավը:
  3. Գազարը նույնպես լցնել կաթսայի մեջ: Ավելացնել կանաչ ոլոռը, 1 բաժակ թթվասերը, 1-2 հատ դափնու տերև, աղ ցանել՝ ըստ ճաշակի: Շոգեխաշել ջեռոցում կամ ցածր կրակի վրա 15-20 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը