Բաղադրիչներ
- Խնձոր (թթվաշ) – 500 գ
- Լոլիկ – 2 կգ
- Կարմիր բուլղարական պղպեղ – 1 կգ
- Կծու պղպեղ – 100 գ
- Գազար – 500 գ
- Սխտոր – 200 գ
- Արևածաղկի ձեթ – 1 բաժակ
- Սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Խնձորները մաքրել:
- Բոլոր բաղադրիչներն անցկացնել մսաղացով կամ մանրացնել բլենդերի օգնությամբ, ավելացնել աղ, սև պղպեղ, արևածաղկի ձեթ:
- Եփել 2.5 ժամ, ժամանակ առ ժամանակ խառնել:
- Պատրաստի աջիկան լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը