Բաղադրիչներ
- Միս (խոզ, տավար) – 1 կգ
- Մեղր – 2 ճ/գ
- Կիտրոն – 0.5 հատ
- Թթվասեր – 1 ճ/գ
- Համեմունքներ և կանաչի. խմելի-սունելի, սամիթ, մաղադանոս, համեմ, հազրեվարդ, ռեհան՝ ըստ ճաշակի
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Միսը կտրատել միջին չափերի, կանաչին մանր կտրատել (կամ աղալ), կիտրոնը քամել:
- Նախապատրաստած բաղադրիչները խառնել, ավելացնել մեղր, համեմունքներ, աղ ցանել: Մոտ 2-3 ժամ դնել սառնարանի մեջ:
- Հետո մարինացված մսի վրա թթվասեր լցնել, խառնել և շարել տապակի մեջ:
Դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը 45-60 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը