Բաղադրիչներ
- Սոխ – 8-10 հատ
- Կարտոֆիլ – 1 հատ
- Սամիթ, մաղադանոս, նեխուր – 1 փոքր փունջ
- Ալյուր – 1.5 բաժակ
- Գազար – 1 հատ
- Բուսայուղ – 100 մլ
- Աղ և համեմունք
Պատրաստման եղանակը
- Մաքրել սոխը և շերտատել: Հետո վրան եռացրած ջուր լցնել և թողնել 5-7 րոպե:
- Ջուրը թափել և սոխին ալյուր ավելացնել:
- Մանր կտրատել կանաչին:
- Խոշոր քերիչով անցկացնել հում կարտոֆիլը և գազարը:
- Խառնել սոխը, կանաչին, կարտոֆիլը, գազարը, բուսայուղը, աղը և համեմունքը:
- Կոտլետներ ձևավորել և տապակել 2 կողմից՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը:
- Պատրաստի կոտլետները տեղափոխել այլ տապակի մեջ և ցածր կրակի վրա թողնել այնքան, մինչև վերջնական պատրաստ լինեն:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը