Բաղադրիչներ
- Բազուկ – 4.5 կգ
- Սոխ – 500 գ
- Քաղցր պղպեղ – 500 գ
- Լոլիկ – 1.5 կգ
- Քացախ (9 տոկոսանոց) – 200-250 մլ
- Աղ – 2 ճ/գ
- Սխտոր – 200գ
- Բուսայուղ – 0.5 լ
- Մաղադանոս – 3 փունջ
Պատրաստման եղանակը
- Լոլիկն անցկացնել մսաղացով:
- Պղպեղը մանր կտրատել:
- Աղալ սխտորը և կանաչին:
- Սոխը մանր կտրատել:
- Մեծ կաթսայի մեջ տաքացնել բուսայուղը և 10 րոպե տապակել սոխը, հետո ավելացնել լոլիկը, քացախը, սխտորը, մանրացրած կանաչին, աղը, շաքարավազը և պղպեղը՝ ըստ ճաշակի:
- Երբ զանգվածը սկսի եռալ, ավելացնել քերած բազուկը, քաղցր պղպեղը և եփել 40-45 րոպե:
- Աղցանը լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը