Բազուկով աղցան ձմեռվա համար
Advertisement 1000 x 90

Բազուկով աղցան ձմեռվա համար

Բաղադրիչներ

  1. Բազուկ – 4.5 կգ
  2. Սոխ – 500 գ
  3. Քաղցր պղպեղ – 500 գ
  4. Լոլիկ – 1.5 կգ
  5. Քացախ (9 տոկոսանոց) – 200-250 մլ
  6. Աղ – 2 ճ/գ
  7. Սխտոր – 200գ
  8. Բուսայուղ – 0.5 լ
  9. Մաղադանոս – 3 փունջ

Պատրաստման եղանակը

  1. Լոլիկն անցկացնել մսաղացով:
  2. Պղպեղը մանր կտրատել:
  3. Աղալ սխտորը և կանաչին:
  4. Սոխը մանր կտրատել:
  5. Մեծ կաթսայի մեջ տաքացնել բուսայուղը և 10 րոպե տապակել սոխը, հետո ավելացնել լոլիկը, քացախը, սխտորը, մանրացրած կանաչին, աղը, շաքարավազը և պղպեղը՝ ըստ ճաշակի:
  6. Երբ զանգվածը սկսի եռալ, ավելացնել քերած բազուկը, քաղցր պղպեղը և եփել 40-45 րոպե:
  7. Աղցանը լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը