Չեխ գյուղացիների ամենասիրելի ուտեստը
Advertisement 1000 x 90

Չեխ գյուղացիների ամենասիրելի ուտեստը

Բաղադրիչներ

  1. Հավ – 1 կգ
  2. Թթու կաղամբ – 0.5 կգ
  3. Կաղամբ – 800 գ
  4. Սոխ – 1 հատ
  5. Մայոնեզ – 2-3 ճ/գ
  6. Քիմիոն
  7. Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
  8. Աղ, պղպեղ
  9. Բուսայուղ – 2 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կտրատել հավի միսը, համեմել աղով և պղպեղով, մայոնեզ ավելացնել և ձեռքերով տրորել միսը:
  2. Թողնել, որ միսը մարինացվի, մինչև պատրաստ կլինի կաղամբը:
  3. Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել, մոտ 5 րոպե տաքացնել բուսական յուղի մեջ, ավելացնել թթու և թարմ կաղամբները: Շոգեխաշել 5-7 րոպե, ավելացնել աղ, շաքարավազ և համեմունքներ:
  4. Ստացված զանգվածը լցնել տապակի մեջ, վրան ավելացնել հավի մսի կտորները, ավելացնել մնացած մայոնեզը և 200 աստիճան ջեռոցում եփել 20-30 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը