Բաղադրիչներ
- Հավ – 1 կգ
- Թթու կաղամբ – 0.5 կգ
- Կաղամբ – 800 գ
- Սոխ – 1 հատ
- Մայոնեզ – 2-3 ճ/գ
- Քիմիոն
- Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
- Աղ, պղպեղ
- Բուսայուղ – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Կտրատել հավի միսը, համեմել աղով և պղպեղով, մայոնեզ ավելացնել և ձեռքերով տրորել միսը:
- Թողնել, որ միսը մարինացվի, մինչև պատրաստ կլինի կաղամբը:
- Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել, մոտ 5 րոպե տաքացնել բուսական յուղի մեջ, ավելացնել թթու և թարմ կաղամբները: Շոգեխաշել 5-7 րոպե, ավելացնել աղ, շաքարավազ և համեմունքներ:
- Ստացված զանգվածը լցնել տապակի մեջ, վրան ավելացնել հավի մսի կտորները, ավելացնել մնացած մայոնեզը և 200 աստիճան ջեռոցում եփել 20-30 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը