Բաղադրիչներ
- Կարագ – 100 գ
- Բուսայուղ – 50 գ
- Սոխ – 250 գ
- Սխտոր – 10 գ
- Հորթի միս – 500 գ
- Բուլղարական պղպեղ – 50 գ
- Սպիտակ չոր գինի – 50 մլ
- Տոմատի մածուկ – 50 գ
- Լոլիկ – 500 գ
- Համեմ – 50 գ
- Աղ – 1 պտղունց
- Կծու կարմիր աղացած պղպեղ – 2 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
- Կաթսայի մեջ լցնել բուսայուղը և շոգեխաշել սոխը, բուլղարական պղպեղը (մանր կտրատված) և սխտորի կեսը: Ավելացնել կարագը և ցածր կրակի վրա շոգեխաշել 10 րոպե:
- Ավելացնել խորանարդաձև կտրատված միսը և շոգեխաշել 30 րոպե, քանի դեռ չի առաջացել հորթի մսի հյութը:
- Ավելացնել տոմատի մածուկը և շոգեխաշել ևս 15 րոպե:
- Անընդհատ խառնելով՝ ավելացնել գինին և շոգեխաշել ևս 15 րոպե:
- Կեղևազրկել լոլիկները և մանր կտրատել, հետո ավելացնել և շոգեխաշել ևս 5 րոպե:
- Ավելացնել համեմունքները և կծու աղացած կարմիր պղպեղը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը