Բաղադրիչներ
- Խոզի մսակտոր – 1200 գ
- Սխտոր – 10 ատամիկ
Մարինադի համար
- Աղ – 1 ճ/գ
- Պղպեղ – 1/2 ճ/գ
- Չոր հազրեվարդ – 1/2 ճ/գ
- Կես կիտրոնի հյութ
- Դիժոնյան մանանեխ – 2 ճ/գ
- Ձիթապտղի յուղ – 3 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Մարինադը պատրաստելու համար խառնել բոլոր բաղադրիչները:
- Մսակտորի վրա ճեղքեր բացել, սխտորները տեղավորել մեջը և այն 4 ժամ պահել մարինադի մեջ:
- Այնուհետև հանել միսը և տեղավորել տապակի մեջ:
- Միսը ծածկել նրբաթիթեղով և 1 ժամ եփել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, ինչից հետո հանել նրբաթիթեղը և թողնել ջեռոցում ևս 40 րոպե:
- Պատրաստի միսը հանել ջեռոցից և թողնել 10 րոպե, հետո կտորների բաժանել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը