Նարնջից և կիտրոնից պատրաստված կոմպոտ՝ աշնանային լավ տրամադրության համար
Advertisement 1000 x 90

Նարնջից և կիտրոնից պատրաստված կոմպոտ՝ աշնանային լավ տրամադրության համար

Բաղադրիչներ

  1. Կիտրոն – 1 հատ
  2. Նարինջ – 1 հատ
  3. Ջուր – 3 լ
  4. Մեղր – 3 թ/գ
  5. Շաքարավազ – 3 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Մրգերը լվանալ տաք ջրով, այնուհետև բարակ շերտատել, հեռացնել բոլոր կորիզները:
  2. Բոլոր մրգերը շարել կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազը: Պատառաքաղով մի փոքր տրորել, որպեսզի մրգերի հյութը դուրս գա:
  3. Մրգերի վրա ջուր լցնել, դնել ցածր կրակի վրա և հասցնել եռման, ինչից հետո կոմպոտը վերցնել կրակի վրայից և սառեցնել մինչև 40 աստիճան:
  4. Սառեցված կոմպոտին մեղր ավելացնել, խառնել և թողնել ևս կես ժամ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը