Հունական թխվածքաբլիթներ «Ձմեռային երազ»՝ ընկույզով և մեղրով
Advertisement 1000 x 90

Հունական թխվածքաբլիթներ «Ձմեռային երազ»՝ ընկույզով և մեղրով

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 250 գ
  2. Մեղր – 115 գ
  3. Կիտրոնի կամ նարնջի քերած կեղև – 1 հատ
  4. Շաքարավազ – 50 գ
  5. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
  6. Սառը կարագ (խորանարդաձև կտրատված) – 100 գ
  7. Մանր կտրատված ընկույզ – 25 գ

Միջուկի համար

  1. Շաքարի փոշի – 115 գ
  2. Կարագ – 50 գ
  3. Մեղր – 1 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և շաքարավազը:
  2. Ավելացնել կտրատված կարագը և տրորել ձեռքով:
  3. Ավելացնել կեղևը:
  4. Ալյուրի մեջ ավելացնել տաքացրած մեղր:
  5. Խմոր հունցել և բաժանել 2 գնդի:
  6. Մեկ գնդից ձևավորել 20 թխվածքաբլիթներ:
  7. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
  8. Մնացած 20 թխվածքաբլիթների վրա ընկույզ շաղ տալ և նույնպես թխել 180 աստիճան ջեռոցում:
  9. Սառեցնել և քսել միջուկը, միացնել իրար:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը