Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 4 բաժակ
- Մեղր – 3-5 ճ/գ
- Կաթ – 5/6 բաժակ
- Ձու – 6 հատ
- Ջուր – 1 բաժակ
- Շաքարավազ – 0.5 բաժակ
- Բուսայուղ – 0.5 բաժակ
- Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
- Աղ – 1 պտղունց
- Բուսայուղ՝ տապակելու համար
Պատրաստման եղանակը
- Պատառաքաղով խառնել ձուն, շաքարավազը և բուսայուղը՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
- Ավելացնել կաթի կեսը, աղը և վանիլինը, խառնել:
- Հետո ավելացնել մաշած ալյուրը և խմոր հունցել: Հենց խմորը դառնա միասեռ, ավելացնել մնացած կաթը և ջուրը:
- Խմորը խառնել:
- Տապակել նրբաբլիթները:
- Մատուցել մեղրով կամ թթվասերով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը