Անուշաբույր մեղրային նրբաբլիթներ. մեղրը յուրահատուկ համ է հաղորդում
Advertisement 1000 x 90

Անուշաբույր մեղրային նրբաբլիթներ. մեղրը յուրահատուկ համ է հաղորդում

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 4 բաժակ
  2. Մեղր – 3-5 ճ/գ
  3. Կաթ – 5/6 բաժակ
  4. Ձու – 6 հատ
  5. Ջուր – 1 բաժակ
  6. Շաքարավազ – 0.5 բաժակ
  7. Բուսայուղ – 0.5 բաժակ
  8. Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
  9. Աղ – 1 պտղունց
  10. Բուսայուղ՝ տապակելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Պատառաքաղով խառնել ձուն, շաքարավազը և բուսայուղը՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
  2. Ավելացնել կաթի կեսը, աղը և վանիլինը, խառնել:
  3. Հետո ավելացնել մաշած ալյուրը և խմոր հունցել: Հենց խմորը դառնա միասեռ, ավելացնել մնացած կաթը և ջուրը:
  4. Խմորը խառնել:
  5. Տապակել նրբաբլիթները:
  6. Մատուցել մեղրով կամ թթվասերով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը