Բաղադրիչներ
- Ծիրան – 2 կգ
- Շաքարավազ – 1 կգ
Պատրաստման եղանակը
- Ծիրանը լվանալ, կիսել, կորիզները հանել:
- Ծիրանները դնել կաթսայի մեջ, վրան շաքարավազ լցնել:
- Կաթսան դնել ցածր կրակի վրա, հասցնել եռման:
- Թողնել, որ մուրաբան եռա 15 րոպե, վերցնել: Թողնել, որ մուրաբան սառչի և կրկնել նույն գործողությունը մի քանի անգամ:
- Բանկաները ստերիլացնել:
- Ստերիլ բանկաների մեջ լցնել տաք մուրաբան, փակել ստերիլ կափարիչներով:
- Շրջել բանկաները և թողնել, որ սառչեն:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը