Ֆրանսիական հրաշալի խմոր՝ ցանկացած թխվածքի համար
Advertisement 1000 x 90

Ֆրանսիական հրաշալի խմոր՝ ցանկացած թխվածքի համար

Խմորը խառնելու համար հատուկ սարքեր պետք չեն, օգտագործեք Ձեր ձեռքերը:

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 1.5 բաժակ
  2. Փափուկ մարգարին – կես փաթեթ
  3. Շաքարավազ – 1.5 ճ/գ
  4. Տաք կաթ – կես բաժակ
  5. Հում խմորիչ – կես փաթեթ (50 գ)
  6. Ձվի դեղնուց – 2 հատ

Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորիչը լցնել տաք կաթի մեջ, ավելացնել փափուկ մարգարինը, շաքարավազը և մյուս բաղադրիչները:
  2. Խմորը խառնել ձեռքերով: Անհրաժեշտության դեպքում ալյուր ավելացնել:
  3. Խմորագունդը դնել տոպրակի մեջ և տեղափոխել սառնարանի մեջ:
  4. Այսպիսի խմորը սառնարանում կարող եք պահել 4 օր:
  5. Թխել կարելի է 40 րոպե անց:
  6. Խմորը հարմար է ցանկացած թխվածքի համար՝ կարկանդակներ, բելյաշ, վատրուշկա:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը