Նրբահամ լյարդ՝ վրացական ձևով
Advertisement 1000 x 90

Նրբահամ լյարդ՝ վրացական ձևով

Բաղադրիչներ

  1. Հավի լյարդ – 1 կգ
  2. Սոխ – 3-4 հատ
  3. Համեմ – 1 փունջ
  4. Չիլի
  5. Աղացած համեմի սերմ

Պատրաստման եղանակը

  1. Լյարդը լվանալ և մաքրել ճարպից և թաղանթից:
  2. Կտրատել երեք մասի:
  3. Լյարդը լցնել տաք բուսայուղով տապակի մեջ, ծածկել:
  4. Կտրատել սոխը և համեմը:
  5. Հենց լյարդից հյութ դուրս գա, ավելացնել չիլի, սոխ և ծածկել կափարիչով մի քանի րոպե, որպեսզի սոխը փափկի, հետո վերցնել կափարիչը, աղ ցանել և կարմրացնել լյարդը՝ սոխի հետ:
  6. Ավելացնել աղացած չիլի և համեմ, ծածկել և թողնել ևս երկու րոպե:
  7. Հետո ավելացնել խմելի-սունելի, աղացած համեմի սերմ, խառնել և թողնել ծածկած ևս մի քանի րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը