Կաթնաշոռային շերտավոր խմոր. ամենաարագն ու համեղն աշխարհում
Advertisement 1000 x 90

Կաթնաշոռային շերտավոր խմոր. ամենաարագն ու համեղն աշխարհում

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 250 գ
  2. Կարագ – 150 գ
  3. Փափուկ կաթնաշոռ – 250 գ
  4. Աղ – 1/4 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կաթնաշոռը և կարագը խառնել՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
  2. Այնուհետև ավելացնել աղ և ալյուր:
  3. Խառնել խմորը:
  4. Խմորը փաթաթել թաղանթով և թողնել սառնարանում 24 ժամ, իսկ ավելի լավ է՝ 3-4 օր:
  5. Խմորը չի սիրում տաք վայրում երկար ժամանակ մնալ, այնպես որ, պետք է արագ աշխատել սառը խմորի հետ:
  6. Այս խմորից կարելի է պատրաստել ցանկացած քաղցր խմորեղեն:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը