Բաղադրիչներ
- Անյուղ կեֆիր – 250 գ
- Վարսակի փաթիլներ – 200 գ
- Անյուղ կաթնաշոռ – 200 գ
- Ձու – 100 գ
- Ծիրանաչիր – 50 գ
- Սև սալորաչիր – 50 գ
- Չամիչ – 50 գ
- Սոդա – 0.5 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Իրար միացնել կաթնաշոռը, կեֆիրը և ձուն, ավելացնել մարած սոդան և վարսակի փաթիլները, լավ խառնել:
- Թողնել 15 րոպե, որպեսզի վարսակը լավ ուռչի:
- Ավելացնել չամիչը և կտրատված չրերը:
- Խմորը լցնել կաղապարի մեջ և թխել 25-30 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը