Կաթնաշոռավարսակային վիտամինային պիրոգ՝ առանց ալյուրի
Advertisement 1000 x 90

Կաթնաշոռավարսակային վիտամինային պիրոգ՝ առանց ալյուրի

Բաղադրիչներ

  1. Անյուղ կեֆիր – 250 գ
  2. Վարսակի փաթիլներ – 200 գ
  3. Անյուղ կաթնաշոռ – 200 գ
  4. Ձու – 100 գ
  5. Ծիրանաչիր – 50 գ
  6. Սև սալորաչիր – 50 գ
  7. Չամիչ – 50 գ
  8. Սոդա – 0.5 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Իրար միացնել կաթնաշոռը, կեֆիրը և ձուն, ավելացնել մարած սոդան և վարսակի փաթիլները, լավ խառնել:
  2. Թողնել 15 րոպե, որպեսզի վարսակը լավ ուռչի:
  3. Ավելացնել չամիչը և կտրատված չրերը:
  4. Խմորը լցնել կաղապարի մեջ և թխել 25-30 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը