Վրացական աչմա՝ պատրաստված լավաշով
Advertisement 1000 x 90

Վրացական աչմա՝ պատրաստված լավաշով

Բաղադրիչներ

  1. Լավաշ – 4-5 հատ
  2. Կեֆիր – 0.5 լ
  3. Ձու – 4 հատ
  4. Կարագ – 100 գ
  5. Սուլուգունի – 500 գ
  6. Կաթնաշոռ – 500 գ
  7. Աղ – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կաթնաշոռը տրորել, իսկ սուլուգունին քերել մանր քերիչով, հետո խառնել թասի մեջ:
  2. Խառնել կեֆիրը ձվի և աղի հետ:
  3. Ջեռոցի տապակին կարագ քսել և վրան խաչաձև դնել 2 հատ լավաշ:
  4. Լավաշների վրա լցնել 2 ճ/գ հալեցրած կարագ, հետո առատորեն լցնել պանրի և կաթնաշոռի խառնուրդը: Վրան նորից 2 ճ/գ կարագ լցնել և 0.5 բաժակ կեֆիրային զանգված:
  5. Մեկ հատ լավաշ թաթախել ձվակեֆիրային զանգվածի մեջ և դնել պանրի վրա:
  6. Վրան պանրային միջուկ լցնել, կարագը և ձվային խառնուրդը:
  7. Ծածկել վերջին լավաշով և եզրերը մտցնել կողքերը:
  8. Թխել աչման 200 աստիճան ջեռոցում մոտ 40 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը