Բաղադրիչներ
- Լավաշ – 4-5 հատ
- Կեֆիր – 0.5 լ
- Ձու – 4 հատ
- Կարագ – 100 գ
- Սուլուգունի – 500 գ
- Կաթնաշոռ – 500 գ
- Աղ – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Կաթնաշոռը տրորել, իսկ սուլուգունին քերել մանր քերիչով, հետո խառնել թասի մեջ:
- Խառնել կեֆիրը ձվի և աղի հետ:
- Ջեռոցի տապակին կարագ քսել և վրան խաչաձև դնել 2 հատ լավաշ:
- Լավաշների վրա լցնել 2 ճ/գ հալեցրած կարագ, հետո առատորեն լցնել պանրի և կաթնաշոռի խառնուրդը: Վրան նորից 2 ճ/գ կարագ լցնել և 0.5 բաժակ կեֆիրային զանգված:
- Մեկ հատ լավաշ թաթախել ձվակեֆիրային զանգվածի մեջ և դնել պանրի վրա:
- Վրան պանրային միջուկ լցնել, կարագը և ձվային խառնուրդը:
- Ծածկել վերջին լավաշով և եզրերը մտցնել կողքերը:
- Թխել աչման 200 աստիճան ջեռոցում մոտ 40 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը