Բաղադրիչներ
- Բրինձ – 2 բաժակ
- Շամպիոնիոն – 500 գ
- Գազար – 1 հատ
- Սոխ – 1 հատ
- Սխտոր – 2 հատ
- Չիլի պղպեղ
- Ջուր – 2 բաժակ
- Համեմունքներ՝ զիրա, խնկածաղիկ, աղ, պղպեղ, համեմունք փլավի համար
Պատրաստման եղանակը
- Գազարը շերտատել, սոխը և շամպինիոնը կտրատել:
- Սոխը տապակել ձիթայուղով բարձր կրակի վրա՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը, հետո ավելացնել գազարը և շապինիոնը:
- Ավելացնել համեմունքները և մի փոքր ջուր, շոգեխաշել մի քանի րոպե:
- Հետո ավելացնել բրինձը, ուղղել կաթսայով մեկ, չխառնել:
- Ջուր լցնել, ավելացնել սխտոր և չիլի, ծածկել կափարիչով և պատրաստել 7 րոպե՝ բարձր կրակի վրա:
- Կրակը իջեցնել մինիմումի և եփել մինչև լրիվ պատրաստ լինելը:
- Խառնել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը