Բուրավետ մարինացված դդում
Advertisement 1000 x 90

Բուրավետ մարինացված դդում

Բաղադրիչներ

  1. Դդում – 500 գ
  2. Խնձորի քացախ – 1 բաժակ
  3. Շաքարավազ – 1 բաժակ
  4. Մեխակ – 5 հատ
  5. Դարչինի փայտիկ – 1 հատ
  6. Ջուր – 250 մլ
  7. Քերած կոճապղպեղ – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Դդումը կտրատել խորանարդաձև կամ շերտատել:
  2. Շարել կաթսայի մեջ և վրան լցնել շաքարով և քացախով ջուրը: Թողնել այդ օշարակի մեջ ամբողջ գիշեր:
  3. Համեմունքները փաթաթել թանզիֆի մեջ, կապել և դնել մարինադի մեջ:
  4. Կաթսան դնել կրակի վրա: Եփել 5-7 րոպե՝ մինչև թափանցիկ դառնալը:
  5. Եռացնել օշարակը և եփել դրանում դդումը մինչև «ալ դենտե» վիճակի:
  6. Սառեցնել օշարակի մեջ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը