Բաղադրիչներ
- Դդում – 500 գ
- Խնձորի քացախ – 1 բաժակ
- Շաքարավազ – 1 բաժակ
- Մեխակ – 5 հատ
- Դարչինի փայտիկ – 1 հատ
- Ջուր – 250 մլ
- Քերած կոճապղպեղ – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Դդումը կտրատել խորանարդաձև կամ շերտատել:
- Շարել կաթսայի մեջ և վրան լցնել շաքարով և քացախով ջուրը: Թողնել այդ օշարակի մեջ ամբողջ գիշեր:
- Համեմունքները փաթաթել թանզիֆի մեջ, կապել և դնել մարինադի մեջ:
- Կաթսան դնել կրակի վրա: Եփել 5-7 րոպե՝ մինչև թափանցիկ դառնալը:
- Եռացնել օշարակը և եփել դրանում դդումը մինչև «ալ դենտե» վիճակի:
- Սառեցնել օշարակի մեջ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը