Պատրաստվում ենք տոնին. շոկոլադաընկուզային կուլիչ
Advertisement 1000 x 90

Պատրաստվում ենք տոնին. շոկոլադաընկուզային կուլիչ

Բաղադրիչներ

  1. Ձու – 2 հատ
  2. Շաքարի փոշի – 100 գ
  3. Վանիլին – 1 պտղունց
  4. Ցորենի ալյուր – 125 գ
  5. Եգիպտացորենի ալյուր – 50 գ
  6. Փխրեցուցիչ – 1/2 թ/գ
  7. Շոկոլադաընկուզային մածուկ – 200 գ
  8. Շոկոլադ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  1. Ձուն 3-4 ճ/գ տաք ջրի հետ հարել՝ մինչև ստացվի փրփրուն զանգված:
  2. Առանձին տարայի մեջ խառնել շաքարի փոշին և վանիլինը:
  3. Անընդհատ խառնելով՝ շաքարավազը լցնել հարած ձվերի վրա և հարել ևս 2 րոպե:
  4. Առանձին տարայի մեջ միացնել ցորենի և եգիպտացորենի ալյուրները և փխրեցուցիչը:
  5. Ստացված ալյուրային զանգվածի կեսը լցնել հարած ձվի վրա և զգուշությամբ խառնել:
  6. Ավելացնել մնացած ալյուրը և նորից խառնել:
  7. Ստացված զանգվածը լցնել կաղապարի մեջ և թխել 180-200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
  8. Սառեցնել:
  9. Անդադար խառնելով՝ հալեցնել շոկոլադաընկուզային մածուկը:
  10. Հալած մածուկով զարդարել կուլիչը:
  11. Կուլիչի վրա շաղ տալ քերած շոկոլադ, մանր կտրատված ընկույզով և սուրճի հատիկներով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը