Բաղադրիչներ
Խմորի համար
- Կարտոֆիլ – 4 հատ
- Ալյուր – 1 ճ/գ
- Ձու – 1 հատ
- Համեմունքներ
Միջուկի համար
- Հավի աղացած միս – 200 գ
- Սոխ – 1 հատ
- Սխտոր – 1 ատամիկ
- Լոլիկ – 1 հատ
- Խաշած ձու – 2 հատ
Պատրաստման եղանակը
- Եփել կարտոֆիլը, թափել ջուրը և տրորել, հետո ավելացնել ձու, ալյուր և համեմունքներ:
- Թողնել, որ խմորը մի փոքր սառչի:
- Տապակել աղացած միսը, ավելացնել սխտոր, սոխ և համեմունքներ:
- Բացվող կաղապարը պատել կարագով, պաքսիմատ շաղ տալ և լցնել կարտոֆիլային խմորը, հարթեցնել:
- Այնուհետև խմորի մեջ շարքով տեղավորել միսը, օղակաձև կտրատված լոլիկը և ձուն: Հետո վրան լցնել հարած երկու ձու, 1 ճ/գ մայոնեզ, 2 ճ/գ կաթ և համեմունք: Վրան քերած պանիր շաղ տալ:
- Թխել 20 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը