Համեղ և փափուկ. ամենաարագ պատրաստվող կուլիչի բաղադրատոմսը
Advertisement 1000 x 90

Համեղ և փափուկ. ամենաարագ պատրաստվող կուլիչի բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 4 բաժակ
  2. Կաթ – 1 բաժակ
  3. Խմորիչ – 50 գ
  4. Ձու – 3 հատ
  5. Կարագ կամ մարգարին – 100 գ
  6. Շաքարավազ – 1 բաժակ
  7. Աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  1. Տաք կաթի մեջ հալեցնել խմորիչը, խառնել ձվերի, կարագի, շաքարավազի, աղի և ալյուրի հետ:
  2. Ըստ ցանկության՝ ավելացնել չամիչ կամ չորամրգեր:
  3. Թխելու համար նախատեսված տարան յուղապատել և խմորը լցնել մեջը:
  4. Խմորի բարձրացման համար զանգվածը 3-4 ժամ դնել տաք վայրում:
  5. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ մինչև պատրաստ լինելը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը