Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 4 բաժակ
- Կաթ – 1 բաժակ
- Խմորիչ – 50 գ
- Ձու – 3 հատ
- Կարագ կամ մարգարին – 100 գ
- Շաքարավազ – 1 բաժակ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Տաք կաթի մեջ հալեցնել խմորիչը, խառնել ձվերի, կարագի, շաքարավազի, աղի և ալյուրի հետ:
- Ըստ ցանկության՝ ավելացնել չամիչ կամ չորամրգեր:
- Թխելու համար նախատեսված տարան յուղապատել և խմորը լցնել մեջը:
- Խմորի բարձրացման համար զանգվածը 3-4 ժամ դնել տաք վայրում:
- Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ մինչև պատրաստ լինելը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը