Բաղադրիչներ
- Կանաչ լոլիկ – 500 գ
- Բուլղարական պղպեղ – 1 հատ
- Կծու պղպեղ – 5 հատ
- Գինու քացախ – 4-5 թ/գ
- Մեխակ – 3-4 հատ
- Շաքարավազ – 100 գ
- Աղ, սև պղպեղ, կոճապղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Մանր կտրատել լոլիկները:
- Կտրատած լոլիկները տեղավորել կաթսայի մեջ, ծածկել կափարիչով և շոգեխաշել՝ մինչև փափկելը:
- Ստացված զանգվածն անցկացնել մաղի միջով:
- Ավելացնել մանր կտրատած պղպեղը, քացախը, համեմունքները և խառնելով եփել 40 րոպե:
- Փակել տաք վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը