Չամիչով, չրերով և ընկուզեղենով փլավ
Advertisement 1000 x 90

Չամիչով, չրերով և ընկուզեղենով փլավ

Բաղադրիչներ

  • բրինձ – 500 գ
  • չամիչ – 100 գ
  • չիր ծիրանի – 100 գ
  • չիր սալորի – 100 գ
  • խուրմա – ըստ ճաշկի
  • նուշ – 50 գ
  • պնդուկ – 30 գ
  • ընկույզ – 30 գ
  • կարագ – 100 գ
  • դարչին – 1 հատ (ձողիկ)
  • մեխակ – 3 հատ
  • լավաշ – 1 հատ
  • աղ – ըստ ճաշակի
  • ջուր – 1.5 լ

Պատրաստման եղանակը

Ջուրը դնում ենք կրակին, ավելացնում 1 ճ/գ աղ: Բրինձի և ջրի հարաբերությունը պետք է լինի 1:3: Երբ ջուրը հասնում է եռման աստիճանի, լցնում ենք բրինձն ու եփում 10 րոպե:

Չրերը, նուշը, կարագը, դարչինի ձողիկն ու մեխակը լցնում ենք ամանի մեջ, վրան 100 մլ ջուր լցնում և 20-30 րոպե եփում մարմանդ կրակին: Ընթացքում ջուր ենք ավելացնում, որպեսզի չրերը չկպչեն:

Բրինձը 10 րոպե եփվելուց հետո վերցնում ենք կրակից, լցնում քամիչի մեջ և վրան սառը ջուր լցնում:
Տապակը կարագապատում ենք, վրան դնում լավաշն ու լցնում բրինձը:

Մարմանդ կրակին մոտ 40-60 րոպե եփում ենք բրինձը, այնուհետև բրգաձև լցնում մատուցվող ամանի մեջ:

Վրան լցնում ենք չրերն ու նուշը, այնուհետև ավելացնում պնդուկն ու ընկույզը:

Զատիկի փլավ, որը կապշեցնի բոլորին։

cooks.am