Անհրաժեշտ մթերքները
- հավի փափկամիս – 250 գր
- կարտոֆիլ – 150 գր
- սունկ շամպինիոն պահածոյացված – 100 գր
- սոխ – 100 գր
- պանիր – 50 գր
- ձու – 3 հատ
- մայոնեզ – ըստ ճաշակի
- թթվասեր – ըստ ճաշակի
- աղ – ըստ ճաշակի
- պղպեղ – ըստ ճաշակի
- Ինչպես նաև՝
- պաքսիմատ – ըստ ճաշակի
- պղպեղ բուլղարական
Պատրաստման եղանակ
Մոտենում է Սուրբ Զատիկը։ Ժամանակն է համեղ ու յուրահատուկ բաղադրատոմսեր փնտրելու՝ Զատիկի սեղանը զարդարելու համար ոչ միայն համեղ, այլ գեղեցիկ ուտեստներով։
- Սոխը տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ, ավելացնում ենք մանր կտրատած հավի փափկամիսն ու շարունակում ենք տապակել մոտ 5 րոպե։ Այնուհետև համեմում ենք աղով ու պղպեղով։
Ձուն եփում ու թողնում ենք, որ սառչի։ - Պատրաստում ենք աղցանի շերտերը։ Առաջին շերտի համար կարտոֆիլն անցկացնում ենք խոշոր, իսկ պանիրը՝ մանր քերիչով, ավելացնում ենք մայոնեզը։
- Երկրորդ շերտը հավի փափկամսի ու սոխի զանգվածն է։
- Հաջորդ շերտի համար մարինացված սունկը կտրատում ենք։
- Ձուն անցկացնում ենք խոշոր քերիչով և խառնում ենք մայոնեզի հետ։
- Աղցանը օղակաձև ու շերտ-շերտ դասավորում ենք և անպայման լավ սեղմում ենք։ Որպես ձևաման կարելի է օգտագործել բանկա, պլաստմասսայե տարա և այլն։ Զանգվածը լավ սեղմելուց հետո, հանում ենք ձևամանից, մի փոքր էլ ավելացնում ենք ձվի ու մայոնեզի զանգված գլխարկի տեսքով։
- Աղցանը պատում ենք պաքսիմատով, իսկ վերին հատվածի համար թթվասերին ու մայոնեզին ավելացնում ենք 1 թ/գ ջուր, խառնում ենք ու լցնում վրան։
- Զարդարում ենք մանր կտրատած գունավոր բանջարեղենով։
- Սուրբ Զատիկի այլ համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել այստեղ։
Բարի վայելում։