Բաղադրիչներ
- Ձու – 3 հատ
- Կաթ – 1 թ/գ
- Պանիր – 50 գ
- Կարագ – 1 ճ/գ
- Սև աղացած պղպեղ
- Աղ
Պատրաստման եղանակը
- Ձուն կաթի հետ լավ հարել պատառաքաղով:
- Տապակի մեջ հալեցնել կարագը: Տապակը պետք է լավ տաքացրած վիճակում լինի, այլապես օմլետը «օդային» չի ստացվի:
- Հենց կարագը դադարի փրփրել, լցնել ձվակաթնային զանգվածը: Պետք է միանգամից բարձրացնել օմլետի այն հատվածը, որը պնդացել է, որպեսզի ձվային զանգվածը հոսի դրա տակ: Կրկնել մի քանի անգամ:
- Պատրաստ լինելուց 1 րոպե առաջ օմլետի կեսի վրա քերած պանիր շաղ տալ և պատրաստել ևս 20 վայրկյան:
- Բահիկի օգնությամբ փաթաթել օմլետը՝ պանրային մասը ծածկելով մյուս մասով: Անջատել կրակը և թողնել ևս 30 վայրկյան:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը