Ադասական ֆրանսիական օմլետ՝ պանրով
Advertisement 1000 x 90

Ադասական ֆրանսիական օմլետ՝ պանրով

Բաղադրիչներ

  1. Ձու – 3 հատ
  2. Կաթ – 1 թ/գ
  3. Պանիր – 50 գ
  4. Կարագ – 1 ճ/գ
  5. Սև աղացած պղպեղ
  6. Աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Ձուն կաթի հետ լավ հարել պատառաքաղով:
  2. Տապակի մեջ հալեցնել կարագը: Տապակը պետք է լավ տաքացրած վիճակում լինի, այլապես օմլետը «օդային» չի ստացվի:
  3. Հենց կարագը դադարի փրփրել, լցնել ձվակաթնային զանգվածը: Պետք է միանգամից բարձրացնել օմլետի այն հատվածը, որը պնդացել է, որպեսզի ձվային զանգվածը հոսի դրա տակ: Կրկնել մի քանի անգամ:
  4. Պատրաստ լինելուց 1 րոպե առաջ օմլետի կեսի վրա քերած պանիր շաղ տալ և պատրաստել ևս 20 վայրկյան:
  5. Բահիկի օգնությամբ փաթաթել օմլետը՝ պանրային մասը ծածկելով մյուս մասով: Անջատել կրակը և թողնել ևս 30 վայրկյան:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը