Հյութալի և նուրբ տավարի լյարդ՝ արտասովոր խնձորայոգուրտային սոուսով
Advertisement 1000 x 90

Հյութալի և նուրբ տավարի լյարդ՝ արտասովոր խնձորայոգուրտային սոուսով

Բաղադրիչներ`

  1. Տավարի լյարդ – 150 գ
  2. Սոխ – 3 հատ
  3. Թթվաշ խնձոր – 2 հատ
  4. Առանց հավելումների յոգուրտ կամ թթվասեր – 200 գ
  5. Աղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  1. Լյարդը կտրատել չափաբաժինների և ծեծել: Աղ և պղպեղ ցանել:
  2. Խորանարդաձև կտրատել սոխը, աղ անել և համեմունքներ ավելացնել:
  3. Կեղևազրկված և մաքրած խնձորը անցկացնել խոշոր քերիչով:
  4. Փայլաթիթեղից 10-15 սմ չափերի ծրարներ պատրաստել:
  5. Յուրաքանչյուրի մեջ դնել մեկ չափաբաժին լյարդ, վրայից քերած խնձոր, հետո սոխ և յոգուրտ:
  6. Փաթաթել փայլաթիթեղը և ծրար ձևավորել:
  7. Դնել 250 աստիճան տաքացրած ջեռոցը 10 րոպե, հետո բացել փայլաթիղեղները և թողնել ևս 15-20 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը