Բաղադրիչներ
- Պինդ պանիր – 150 գ
- Ալյուր – 220 գ
- Կարագ – 120 գ
- Կաթ – 4 ճ/գ
- Աղ – 1/4 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան:
- Ալյուրը, աղը, կարագը, քերած պանիրը դարձնել փշուր: Ավելացնել 4 ճ/գ կաթ և հունցել:
- Խմորից գունդ ձևավորել: Մի փոքր վրայից պոկել, մնացածը տեղավորել սառնարանում:
- Շատ բարակ՝ մոտ 2 մմ հաստությամբ խմորը գրտնակել:
- Կաղապարով ֆիգուրներ ձևավորել կամ ուղղակի կտրատել քառակուսիների: Շարել ֆիգուրները տապակին և թխել մոտ 10 րոպե, 200 աստիճան նախապես տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը