Բաղադրիչներ
Բիսկվիթի համար
- Գազար – 360 գ
- Ծիրանաչիր – 50 գ
- Յոգուրտ – 3 ճ/գ
- Վարսակի ալյուր – 2 բաժակ
- Ձու – 3 հատ
- Աղ – 1 պտղունց
- Սոդա՝ հանգցրած կեֆիրով – 1 պտղունց
Միջուկի համար
- Բանան – 1 հատ
- Կաթնաշոռ – 200 գ
- Յոգուրտ – 0.5 բ
- Ժելատին – 1 թ/գ
- Վանիլին
- Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Բլենդերի օգնությամբ մանրացնել զագարը և ծիրանաչիրը և շոգեխաշել տապակի մեջ:
- Խառնել ձվի դեղնուցները ալյուրի և յոգուրտի հետ, ավելացնել շոգեխաշած զանգվածը և աղով հարած սպիտակուցը:
- Խառնել ամբողջը և խմորը լցնել պերգամենտով պատված տապակի մեջ, թխել 25 րոպե:
- Միջուկի համար լուծել ժելատինը տաք ջրի մեջ, սառեցնել և ավելացնել յոգուրտին:
- Հետո ավելացնել կաթնաշոռը, բանանը և խառնել բլենդերի մեջ:
- Խմորը բաժանել 4 մասի և պատել միջուկով:
- Դնել սառնարանն ամբողջ գիշեր:
- Զարդարել դարչինով և կոկոսի քերուկով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը