Աջիկա՝ խնձորով. տարիներով ստուգված բաղադրատոմս
Advertisement 1000 x 90

Աջիկա՝ խնձորով. տարիներով ստուգված բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ

  1. Լոլիկ – 2.5 կգ
  2. Քաղցր պղպեղ – 1 կգ
  3. Գազար – 1 կգ
  4. Խնձոր – 1 կգ
  5. Քացախ (9 տոկոսանոց) – 1 բաժակ
  6. Բուսայուղ – 1 բաժակ
  7. Շաքարավազ – 1 բաժակ
  8. Աղ – 60 գ
  9. Սխտոր – 1 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Լոլիկն անցկացնել մսաղացով:
  2. Աղացած լոլիկը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել մանրացրած խնձորը՝ կեղևով:
  3. Ավելացնել մանրացրած պղպեղը:
  4. Մանրացնել գազարը, ավելացնել կաթսայի մեջ:
  5. Եռման պահից սկսած եփել 1 ժամ: Ավելացնել բուսայուղը, աղը, շաքարավազը, քացախը և մանրացրած սխտորը: Խառնել՝ մինչև միասեռ դառնալը:
  6. Աջիկան լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը