Հունական դդմիկային պիրոգ՝ ֆետա պանրով. շատ համեղ է
Advertisement 1000 x 90

Հունական դդմիկային պիրոգ՝ ֆետա պանրով. շատ համեղ է

Բաղադրիչներ

  1. Դդմիկ – 2 հատ
  2. Ֆետա – 300 գ
  3. Ձու – 4 հատ
  4. Լավաշ – 4 հատ
  5. Բնական յոգուրտ (2%) – 2 բաժակ
  6. Ձիթայուղ
  7. Կտրատած սամիթ
  8. Աղ
  9. Թարմ աղացած պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Խոշոր քրիչով անցկացնել դդմիկը, վրան աղ ցանել և 15 րոպե անց քամել հյութը:
  2. Լավաշը դնել 120 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ, հետո մանր կտորների վերածել:
  3. Խառնել քերած դդմիկը, յոգուրտը, ձուն, ֆետան, ձիթայուղը, պղպեղը, մանրացրած սամիթը:
  4. Միացնել ստացված զանգվածը լավաշի հետ և լցնել թխելու համար նախատեսված կաղապարի մեջ:
  5. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, 1 ժամ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը