Թաբուլե
Advertisement 1000 x 90

Թաբուլե

  • Մատուցվում է՝ 15 րոպե անց
  • Նախն. ժամանակ՝ 15 րոպե
  • Պատրաստման ժամանակ՝ 60 րոպե

Թաբուլեն արևելյան աղցան է, որի հիմնական բաղադրամասերն են կազմում բլղուրն ու մանր կտրտած մաղադանոսը։ Այս կերակրատեսակի հայրենիք են հանդիսանում այնպիսի երկրներ, ինչպիսիք են Լիբանանը ու Սիրիան, այնտեղ թաբուլեն մատուցվում է աղցանի տերևների վրա։

Թաբուլեն ընդհանրապես շատ բազմատեսակ է լինում: Մառոկկոից մինչև Պակիստան բազմաթիվ երկրներում պատրաստում են այս աղցանը, ամեն մեկը՝ յուրովի:

 

Բաղադրիչներ

  • բլղուր – 150գր
  • լոլիկ – 250գր
  • մաղադանոս – 2 կապ
  • անանուխ – 2 ճյուղ
  • հյութ կիտրոնի – 100մլ
  • սոխ – 1/2 հատ
  • սոխ կանաչ – 1 ճ/գդ
  • ձիթայուղ – 2ճ/գդ
  • աղ – 1/3թ/գդ
  • ջուր – 300մլ(եռման)

 

Պատրաստման եղանակ