- Մատուցվում է՝ անմիջապես
- Նախն. ժամանակ՝ 5 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ՝ 10 րոպե
Բաղադրիչներ
- կաղամբ – 6 հատ (տերև)
- բրինձ – 12 ճ/գդ (խաշած)
- սունկ շամպինիոն – 6 ճ/գդ (տապակած)
- լոլիկի մածուկ – 2ճ/գդ
- ջուր – 0,5 բաժակ (տաք)
- աղ – ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև – ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Կաթսայի մեջ լցնում ենք եռման ջուրն ու ընկղմում ենք կաղամբի տերևները այդ ջրի մեջ 1 րոպեով:
- Խառնում ենք տապակած սունկն ու խաշած բրինձը, ավելացնում ենք աղն ու սև պղպեղը: Ստացված միջուկը դնում ենք կաղամբի տերևի մեջ և փաթաթում ծրարի պես, ապա ամրացնում ենք ծայրը ատամի չոփիկով, որպեսզի տոլման չբացվի:
- Դնում ենք տոլման տապակի մեջ: Առանձին ամանի մեջ խառնում ենք տաք ջուրն ու լոլոիկի մածուկը և լցնում տոլմայի վրա: Ապա տոլմայով տապակը դնում ենք թույլ կրակի վրա փակ ափարիչով և շոգեխաշում ենք տոլման 5 րոպե յուրաքանչյուր կողմից:
- Եվ մեր վեգետերիանական տոլման պատրաստ է: