Բաղադրիչներ
- Կաթ – 120 մլ
- Խոզի աղացած միս – 350 գ
- Տավարի աղացած միս – 350 գ
- Չորացրած անանուխ – 0.5 թ/գ
- Մաղադանոս – 1 փունջ
- Ձու – 2 հատ
- Խնձոր – 1 հատ
- Սոխ – 1 հատ
- Բուսայուղ՝ տապակման համար
Պատրաստման եղանակը
- Հացը լրջել կաթի մեջ:
- Մաքրած խնձորն անցկացնել խոշոր քերիչով:
- Սոխը մանրացնել:
- Մաղադանոսը մանր կտրատել:
- Մսային զանգվածին ավելացնել հացը՝ կաթի հետ միասին, խնձորը, սոխը, մաղադանոսը, անանուխը և ձվերը: Համեմեղ աղով և պղպեղով:
- Ստացված մսային զանգվածից սալորի չափի գնդեր ձևավորել:
- Բուսայուղով լի սոտեյնիկի մեջ բոլոր կողմերից տապակել կոտլետները, այնուհետև փակել կափարիչը, իջեցնել կրակը և 7 րոպե շոգեխաշել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը