Դդումով հայկական շիլա՝ «Դդմաքաշովի»
Advertisement 1000 x 90

Դդումով հայկական շիլա՝ «Դդմաքաշովի»

Բաղադրիչներ

  1. Դդում – 750 գ
  2. Կաթ – 1.5 բաժակ
  3. Բրինձ – 1/2 բաժակ
  4. Յուղ – 4 ճ/գ
  5. Շաքարավազ – 1 ճ/գ
  6. Աղ – 1 պտղունց

Պատրաստման եղանակը

  1. Դդմի կեղևը և միջուկը հեռացնել, կտրատել, տեղավորել կաթսայի մեջ և լցնել տաքացրած կաթը:
  2. Ավելացնել կիսաեփ բրինձը, յուղը, շաքարավազը, խառնել:
  3. Կաթսան կափարիչով փակել և եփել շիլան՝ մինչև դդմի պատրաստ լինելը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը